Udgivet i Artikler om Hus og Have

Mangler du inspiration til haven? Her er 7 ting, der gør din have lidt federe

Af Hækkeklippere.dk

Vil du også gerne have en smuk og lækker have? Så er der heldigvis nogle få ting, du nemt kan gøre selv derhjemme, for at gøre din have lidt federe at se på og opholde dig i. Læs med her i denne artikel og få inspiration til, hvordan du kan indrette din have, så den bliver lige så skøn, som du altid har drømt om.

Glem ikke basen - græsplænen

Det første du kan gøre for at få en federe have er at huske basen til haven: græsplænen. Græsplænen er det, som de fleste lægger mest mærke til ved din plæne. Og så er det virkelig en simpel ting at få styr på, så din have bliver smuk. Her er det vigtigt, at din have er fyldig og frodig, så der ikke er nogen huller uden græs på plænen. Din have ser allerede meget mere smuk ud, hvis den blot er velplejet.

Så hvis der er huller i plænen, er det klart det første sted, du skal starte med at ordne. Når plænen så er frodig, så skal du selvfølgelig huske at slå den. Hvis du har tid og overskud, er den bedste måde selvfølgelig at bruge en manuel plæneklipper - enten på benzin eller el. Det kan dog virke uoverskueligt for mange, hvorfor du også kan vælge en selvkørende plæneklipper, som i dag bliver mere og mere populær. Med en selvkørende plæneklipper kan du holde plænen pæn, uden du behøver løfte en finger - bedre bliver det ikke!

Lav en del af haven vild

Det andet du kan gøre for at få en federe have er at gøre en del af din have vild. Det vilde look er blevet meget populært, og der er faktisk mange gode ting ved den vilde have. For det første ser den smuk ud, uden du overhovedet behøver gøre noget ved den. Det er meningen, den skal være vild, og det er det smukke ved den.

For det andet er en vild have virkelig godt for naturen og biodiversiteten. I den vilde have vil masser af smådyr holde sig til, fordi der her er alt, de skal bruge. Især insekter og små dyr, som for eksempel pindsvin, er helt vilde med de vilde haver. Så hvis du vil være med på moden, så er en vild have en fed have.

Pynt op med flotte krukker

Det tredje du kan gøre for at få en federe have er at pynte op med en masse smukke krukker med smukke blomster i. Selvom det er moderne at have en vild have, så er det også rigtig smukt at tilføje et roligt element til din vilde (eller måske simple med kun en græsplæne) have. De smukke farver både i og på krukkerne er med til at give dig og din have et løft, som giver dig glæde og liv i en ellers trist hverdag/have.

Du kan finde havekrukker med mere fra Audu Copenhagen på linket her, så du kan skabe et ekstra løft til haven, så den kan blive endnu federe. Hvis du vil have en nemmere have at passe, så kan det anbefales at vælge nogle blomster, der er nemme at holde, så du ikke skal bruge så meget tid og energi på at passe haven - det er især anbefalet, hvis du ikke har tid eller energi til at passe og pleje din have.

Glem ikke belysningen

Det fjerde du kan gøre for at få en federe have er at huske belysningen. Belysning giver virkelig meget i en have - især om aftenen. Enten på en sen sommeraften, hvor du skal slappe af og holde sommerfest med gode venner eller familie. Så kan den rette belysning være løsningen for dig. Det kan både være rolig belysning med lyskæder og lanterner, eller det kan være kraftig belysning, så du faktisk kan se det, du laver i haven.

Det kan for eksempel være, at du skal arbejde ude i haven, eller at dine børn gerne vil lege udenfor i vinterhalvåret. Så kan det være rigtig rart med god belysning udenfor i haven, som så kan gøre din have ekstra fed (for både dig selv og dine nærmeste).

Husk alle hyggestederne

Det femte du kan gøre for at få en federe have er at huske alle hyggestederne. Hvis du har en lille have, er det fint blot at have et enkelt sted, du kan stille et bord og nogle stole op, så I har noget til hygge og afslapning udendørs, når det er godt vejr.

Hvis I har mere plads i haven, er det ekstra hyggeligt at lave nogle flere steder i haven til afslapning og hygge. Det kunne f.eks. være at have et lille havebord ved de forskellige terrasser, eller at vælge at sætte nogle udendørs sofaer frem på en af terrasserne. Så er der altid et sted, man kan sidde og slappe af og hygge, når muligheden byder sig.

Fjern ukrudt mellem fliserne

Det sjette du kan gøre for at få en federe have er at huske at fjerne ukrudtet mellem fliserne. Det gør virkelig meget for havens udtryk, hvis der er styr på ukrudtet. Hvis du gerne vil have en nem have, så kan det være en god ide at anlægge nogle store fliser, så er der nemlig færre revner, der skal fjernes ukrudt fra.

Det kan i sidste ende spare dig for en masse tid. Hvis du allerede har små fliser med meget ukrudt i, så kan det være en god ide at investere i en elektrisk ukrudtsfjerner, som nemt kan fjerne ukrudtet for dig, så du ikke skal arbejde så hårdt på opgaven med at fjerne ukrudt.

Husk din personlighed

Det syvende du kan gøre for at få en federe have er at huske din personlighed. Hvis du ikke er så vild med farver og det vilde, så skal du selvfølgelig ikke indrette din have med farver og vildskab. Så skal du i stedet følge din personlighed.

Så hvis du elsker det simple, så skal din have selvfølgelig også afspejle dette. Så kan det i stedet være en god ide at have en have med lige linjer og meget få blomster og planter. Her kan du selvfølgelig også vælge neutrale eller hvide blomster, så det passer til din stil og personlighed.

Find det du mangler på hækkeklippere.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 416 produkter fra mere end 34 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 908 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-22 09:07:59.

3
Produkttyper
416
Produkter
34
Forhandlere
908
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.